Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campare hotade av markägaren

/
  • Passage. Markägaren har satt upp staket där Finnmarksturen passerar.
  • Campingproblem. Gäster på Ludvika camping känner sig illa behandlade av markägaren. Denne har arrenderat ut marken och Östansbo IS driver verksamheten, trots detta får både personal och gäster påpekanden från mannen.

Annons

Det är konfliktladdat och dålig stämning på campingen i Östansbo. Så sammanfattar människor situationen som hört av sig till tidningen.

Folk beskriver markägaren, som arrenderar ut marken till kommunen, som en person som lägger sig i verksamheten och är oförskämd mot gästerna.

"Det är oroligt härute, det pågår bråk hela tiden. Markägaren lägger sig i hela tiden, klagar på gästerna och han skäller ut personalen här."

"Det här har pågått i många år och de som har hyrt platser längre bryter upp och flyttar, de orkar inte längre."

Hos Östansbo IS, som sköter och driver campingen, vill man varken bekräfta eller dementera uppgifterna om markägarens förfarande.

Tidningen frågar kommunens fastighetschef Stefan Andersson vad markägaren har för befogenheter när marken är utarrenderad.

- Det finns ett avtal mellan parterna. Det är tolkningsfrågor och jag kan inte tolka det till 100 procent, men vi ska föra en diskussion om det här. Vi ska träffas, säger Andersson.

Tidningen har även försökt att nå markägaren, men det har inte lyckats.

Mer läsning

Annons