Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Café får allvarlig kritik

Annons

Det är en minst sagt diger lista med brister som näringsidkaren beordras att åtgärda. Dessutom kräver myndigheten snabba ryck. Två veckor har näringsidkaren på sig att uppfylla kraven.

Senast den 21 augusti ska samtliga brister vara åtgärdade. Om inte hotar nämnden att dra in tillståndet för verksamheten.

Den knappa tidsramen signalerar att antalet brister inte bara var många utan även allvarliga. I sammanhanget finns den nya strängare livsmedelslagsstiftningen som ökat kraven på den som utövar en verksamhet där man handskas med livsmedel.

Kritiken handlar om allt från för hög temperatur i kylar till dålig städning.

- Det finns visserligen ett godkännande för lokalerna från juli 2003, säger Bo-Göran Fransson, men det har samtidigt stått klart att det är frågan om slitna lokaler med eftersatt underhåll.

Det har förekommit synpunkter om att k-märkningen av byggnaden skulle vara en omständighet som gör det svårare att göra investeringar som förbättrar hanteringen av livsmedlen. Men det är ett argument som Bo-Göran Fransson inte köper.

- Jag ska studera ämnet närmare. Men i regel handlar k-märkningen om vad man får och inte får göra utvändigt på en byggnad.

Tidningen har kontaktat Mikael Sandström som driver herrgårdscafét. Han valde att avvakta med kommentarer tills han hade läst igenom och satt sig in i miljö- och byggnämndens föreläggande.

Mer läsning

Annons