Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussigt gängbråk på Aveny

/
  • Lets twist. De förut så tuffa gatugängen föredrog twist framför tvist i särskolans uppsättning av West side story. Succén är given när de entusiasterna än en gång redovisar ett musikalarbete.
  • Fem polispatruller kommer att finnas på plats i Sälenfjällen under nyårshelgen. Foto: Josephine Öbrell/Arkiv, Pontus Lundahl/Scanpix
  • Förgrundsfigurer. Tony och Maria i Ludvikaversion.
  • Specialgäst. Publiken fick också träffa en bejublad och lokal ”Darin”.

Annons

Särskolans uppsättning av West side story är på väg att ge alla inblandade en ny succé, i klass med fjolåerts Mamma Mia som sågs av 2 500 personer.

Efter att ha sett några uppsättningar av den klassiska musikalsuccéen är det inte svårt att notera att ungdomarna från Vasa-och Högbergsskolorna är de aktörer som besitter den största portionen spelglädje och genomgående görs det strålande insatser. Inte minst på det personliga planet.

Att ungdomarna på scenen hade minst lika stort utbyte av föreställningen som ett näst intill fullsatt Aveny var bortom allt tvivel.

West Side Story - denna moderna Romeo och Julia - utgjorde alltså själva ramberättelsen, men man hade också lagt in ett och annat musikaliskt inslag som hörde hemma utanför originalversionen. Alltså fick man uppleva "Darin" som gästsolist vid det stora försoningspartyt i slutet av föreställningen och Chubby Checkers Lets´twist again från tidigt 60-tal platsade också inom ramen för storyn. Inte minst fungerade den förträffligt att dansa till under devisen Hellre twist än tvist.

Premiären i går morse hade alltså näst intill fullt hus och likadant ser det ut tisdag och fredag, då föreställningen också ges för föranmäld publik.

De delar av allmänheten som tänkt sig att se de entusiastiska ungdomarna i aktion på onsdag kväll får ta rappa steg till turistbyrån eftersom det var endast ett fåtal biljetter kvar i går förmiddag.

Sedan dess har säkerligen en hel del positivt skvaller, om föreställningen , hunnit sätta ytterligare fart på efterfrågan.

Det är en föreställning som skapar mängder av värme över rampen, var så säker.

Mer läsning

Annons