Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brunnen rondellbock retar

/
  • Retar så till den milda grad. Det gör den halvbrända bocken i rondellen vid Lyviksbergets köpcentra i Ludvika. Nu föreslår vänner av ordning att det startas en insamling för att kommunen åtminstone ska ha råd att anlägga ett stenröse på platsen.

– En bränd "bock" med baken i vädret. Det är vad Ludvika kan skryta med i rondellen vid Lyviksbergets köpcenter. Har kommunen så dålig ekonomi får vi väl göra en insamling till åtminstone ett stenröse.
Kritiken kommer från Gonäsbor som retat upp sig, så till den milda grad, över sakernas tillstånd på den välfrekventerade platsen.

Annons

"Utsmyckningen" ifråga ställdes ut före jul. Om figuren, som är utförd i trä, ska föreställa en hund eller bock ska vara osagt. Men helt klart triggar den nu brandskadade träslöjden allmänheten till reaktioner.

Medan somliga får ett gott skratt blir andra rent ut sagt ordentligt förbannade. Att det i den uppstickande bakdelen finns ett hål med texten "glory hole" (heligt hål) är som lök på laxen.

– På andra håll, bland annat i Smedjebacken och Borlänge, är det snygga utsmyckningar i rondellerna. Men här, i Ludvikas första rondell, har vi en halvbränd bock. Alla som kör förbi lär reta sig på den, säger en person som på grund av ämnets något känsliga karaktär inte vill få sitt namn utsatt i tidningen.

Oavsett vem eller vilka som skapat och satt ut rondellbocken riktas kritiken mot Ludvika kommun "som inte ens klipper gräset där sommartid".

– Den här fula bocken skulle väl inte störa om den fanns någonstans långt ute på skogen. Men här ska den inte vara, vid ett fint köpcenter som har massor av besökare varje dag.

Enligt uppgift är inte minst folk i Gonäs upprörda och förbannade över sakernas tillstånd i Lyviksrondellen.

– Jag kör i rondellen och tvingas se eländet varje dag. Uppenbart har kommunen så dålig ekonomi att vi måste göra en insamling så att de åtminstone har råd att göra ett stenröse eller sätta ut en stor gråsten som utsmyckning i rondellens centrum, säger en person som fått mer än nog.

Christer Lindberg, projekteringschef vid tekniska kontoret, kan bara hänvisa till det kärva ekonomiska läget.

– Ska man göra något bra kostar det väldigt mycket, säkert minst 100 000 kronor och de pengarna har vi inte. Men visst vore det praktiskt genomförbart då rondellen är förberedd med såväl vatten och avlopp som ström.

För flera år sedan fanns vissa förslag till utsmyckning, bland annat en jättestor varukasse och ett antal löv utförda i metall.

Mer läsning

Annons