Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister i slitna lägenheter måste fixas

På fredagen lämnade hyresnämnden sitt beslut om åtgärdsförelägganden mot Blötberget Fastigheter AB. Inom tre månader ska totalt 16 brister i fyra lägenheter ha åtgärdats.

Annons

Förra torsdagen gick hyresnämnden husesyn i de lägenheter på Vulcanus- och Tvistgruvevägen i Blötberget där de boende menar att hyresvärden inte har skött underhållet.

Man undersökte i detalj de brister som hyresgästerna anser råder, och gav samtidigt Blötberget Fastigheter möjlighet att besvara klagomålen.

I beslutet framgår det att hyresnämnden avskrev ett antal av klagomålen, då man bland annat menade att en del skador har orsakats av hyresgästerna själva.

Totalt 16 brister i fyra lägenheter måste dock åtgärdas på ett fackmannamässigt sätt inom tre månader efter att nämndens beslut vunnit laga kraft. Bland annat ska en spis bytas samt ett kylskåp monteras i en lägenhet. I en annan lägenhet föreläggs hyresvärden att laga ett hål i en våtrumstapet i ett badrum.

Blötberget Fastigheter har även lovat att snöröjning, plogning och sandning framöver ska skötas tillfredsställande.

Företaget har fram till den 13 januari på sig att överklaga hyresnämndens beslut till hovrätten.

Hyresgästföreningens ansökan om tvångsförvaltning av de tolv hyreshus, med totalt 48 lägenheter, och två pensionärshem som ägs av Blötberget Fastigheter på Vulcanus- och Tvistgruvevägen behandlas av hyresnämnden i januari.

Mer läsning

Annons