Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra början på konsertåret

Konsertverksamheten i Cassels i Grängesberg fick bästa möjliga start på det nya året när Dalasinfoniettan på trettondagsaftonen gav sin traditionella nyårskonsert tillsammans med sångsolisterna Jeanette Köhn och Mats Carlsson. Den högklassiga konserten belönades av en entusiastisk publik med inte mindre än tre stående ovationer.

Annons

insänt

Dalasinfoniettan är en mångsidig orkester som förekommer i många olika sammanhang, såsom jazzkonserter, med The Ark på Peace & Love festivalen, i Dalhalla och under hösten 26 föreställningar med musikalen Spelman på Taket i Falun.

Orkestern gavs många tillfällen under kvällen att visa sin höga klass i stycken som Farandole av Bizet, Tahititrot av Sjostakovitsj och Ouvertyren till Zigenarbaronen av J Strauss Jr.

Solisterna Jeanette Köhn och Mats Carlsson matchade varandra väl i duetterna; båda med ljusa och välklingande röster.

Mats Carlsson textade bra och gjorde en fin tolkning av Bernsteins: Maria ur West Side story liksom den inte alldeles lättsjungna arian Una furtiva lagrima av Donizetti. Publiken applåderade stående fram tre extranummer: An der schönen blauen Donua av J Strauss jr, Dryckesvisan ur La Traviata av Verdi och Radetsky March av J Strauss Sr.

Dalasinfoniettans chefsdirigent, Bjarte Engeset har varit knuten till orkestern sedan 2007, men han avslutar i vår sitt engagemang med länsmusiken. Detta var hans sista konsert i Cassels och han uttryckte sin och musikernas glädje över att få framträda i Cassels med dess fina akustik. Han berömde även publiken som kunnig och alert.

Mer läsning

Annons