Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben var falsk

/

Annons

Undersökningen av väskan tog en timme och 40 minuter för bombgruppen som tillkallats från Stockholm. Tre gånger röntgade man väskan, innan man kunde konstatera att den var ofarlig.

- Polisen kommer ut med den i handen nu. Det är en röd handväska, säger Dalarnas Tidningars reporter Sarah Hjälm till Dalarnastidningar.se

Polisen ska nu genomsöka restaurangen med hund. Därefter kan de boende i ett intilliggande hyreshus återvända till sina lägenheter.

Det var vid halv tre som en man ringde till Restaurangen China Town och sa att en bomb skulle brisera inom en timme. 47 lägenheter i ett hyreshus intill fick lov att evakueras och de boende samlades vid församlingshemmet i Ludvika, ovissa om bomben var falsk eller ej.

Polisen spärrade av platsen och man har även utrymt angränsade byggnader. När poliens bombgrupp från Stockholm anlände utökades avspärringarna och under deras arbete stängdes också riksväg 50 av vid två tillfällen.

- Det här är inget hot vi vågar nonchalera, sa Kent Lind, vakthavande befäl på dalapolisen till Dalarnastidningar.se vid fyratiden på eftermiddagen.

Men det visade sig alltså att bomben var falsk. Efter att man genomsökt restaurangen med hund kunde de boende återvända till sina hem.

Många människor samlades i närheten av restaurangen. Men Peter Karlsson som bor mitt emot den bombhotade restaurangen, märkte ingenting av uppståndelsen.

- Jag körde upp bilen på baksidan av huset. Jag märkte inget alls, sa han till Dalarnastidningar.se vid sextiden på eftermiddagen.

Är du på plats? Vet du något mer? Skicka din bild till oss. Skicka ett MMS till 72023 eller maila 72023@daltid.se.

Mer läsning

Annons