Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blomsterprakt utan kommunalrådets hjälp

Annons

Det var den 14 april som kommunalrådet Pettersson gick ut i Nya Ludvika Tidning och generöst lovade att hon personligen kunde tänka sig att åka till Grängesberg och försköna ortens centrum med vackra blommor.

Detta sedan Grängesbor, som trots det tidiga datumet, befarade att det inte skulle bli någon blomsterprakt i samhället i år.

När tidningen konfronterade henne med uppgifterna kände hon sig uppenbart pressad.

- Går det inte på annat sätt får jag väl lov att åka dit själv och planterade, lovade hon spontant till tidningens medarbetare.

För personalen vid växthuset förefaller den aktuella historien något märklig. De utför alla arbetsuppgifter som de blir tilldelade och ingen av dem har haft för avsikt att låta Grängesberg bli utan blommor under säsongen.

- Vi har redan varit i Grängesberg och planterat. Det gjorde vi under förra veckan, säger Björklund med all önskvärd tydlighet.

- Vi har planterat det vi har fått order om att göra och nu tycker jag att det är gott om blommor där. Bland annat har vi satt vid gruvgubben (på Hans Ingels plan), och vid Stopet. Dessutom har vi satt plantor i krukor och fat som är utsatta lite här och där i Grängesberg.

Mer läsning

Annons