Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björks Möbler fördubblas

/
  • Beröm. Jan Fryxell berömmer kommunen med Maria Pettersson i spetsen för att de löste hans expansionsbekymmer med en

Annons

Jan Fryxell, vet att han kan expandera ännu mer, genom att ta in säljare som bearbetar svenska möbelhusen, men han vill göra det i sin takt.

- Möblerna som kommer i en container från Asien anländer i augusti så då ska lagret stå klart att ta emot 90 kubikmeter möbler. Det motsvarar 25 möbelgrupper i stöten, berättar Jan Fryxell som sedan han tog över Johan Björks anrika möbelaffär 1986 systematiskt lärt sig möbelkunnandet i Sydostasien.

- Vår import har gått väldigt bra så nu tar vi nästa steg och blir distributörer. Det blir en nytändning för hela firman, säger Fryxell.

- När vi är klara med lagerutbyggnaden så ska vi ta nästa steg och ge oss i kast med övervåningen som vi håller stängd på grund av att golvet är så svajigt. Då närmast fördubblar vi vår utställningshall som är på 550 kvadratmeter, berättar Fryxell.

Han har förberett bygget i två års tid. Men att det tog fart beror på att NLT i december frågade kommunalrådet Maria Pettersson vad hon tänkte göra med den åldriga detaljplanen för att underlätta för Björks Möblers expansion, hon lovade en "frimärskslösning":

- Så jag pratade direkt med Pettersson efter det. Sedan har det gått i en otrolig fart och näringslivschefen Torbjörn Hammar, stadsarkitekten Göran O Sundell och Petersson har verkligen bjudit till, säger Jan Fryxell.

Detaljplanen är från 1900 och där lagret platta gjutits av AEB och där Skanska och alla specialfirmor nu reser stommen så ska det egentligen bedrivas jordbruk.

- Det har varit ladugård här på innertomten och det fanns hästar här ända in på 1970-talet. Nu har lantmätaren varit här och styckat om tomterna så nu bygger vi för fullt, säger Fryxell.

- Det är full fart på hela södra Ludvika nu. Fotta håller på med sin andra utbyggnad och så blir det skomakeri i gamla bokcaféet. Det är kul att nästan alla små lokala Ludvikaföretag nu vill bygga ut, säger Jan Fryxell.

Mer läsning

Annons