Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Billigt men dåligt"

/
  • Samma bildtext som till den andra, beroende på vilken som väljs.  Foto: Janne Eriksson

Annons

I NLT från den 8 augusti står att läsa hur äldre äter billigare i Ludvika kommun jämfört med grannen Smedjebacken. Margit Hjort som ätit på servicehuset Milan har en förklaring till hur det kan komma sig.

- Här talar de om hur bra och billig maten är. Visst är det billig mat, men den är undermålig. Jag tycker synd om folk där. Och det är ju inte personalens fel, utan det är makthavarnas. De som styr och bestämmer var maten köps in ifrån, säger Margit Hjort.

Margit Hjort nämner också en bekant som hellre åker till Smedjebacken för att äta när hon kan det. Där är maten bättre.

- Jag har ätit i Mora på flera servicehus där. Och tre gånger på Milan i Ludvika, och så på Gläntan i Smedjebacken. Jag tycker de ska lära sig av Gläntan. Där var rena hotellmaten, säger Margit Hjort.

Senast Margit Hjort var vid servicehuset Milan och åt klarade hon inte av att få ner potatisen. Och salladsutbudet bestod då av lite rivna morötter i en skål, trots att hon var bland de första på plats.

- Jag är glad att jag kan laga mat själv än. Du vet, de äldre lever bara för maten. Och då vill vi också ha något sånär god mat i alla fall, säger Margit Hjort.

NLT har sökt kommentarer från Dala Måltidsservice AB som levererar maten till servicehuset, men inte fått svar.

Mer läsning

Annons