Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilhandlare fick sparken av Hyundai

/

När bilhandlaren Stig Pettersson i Ludvika inte kunde kosta på 1,5 miljoner kronor för "Europaanpassning" av sina lokaler på Karlberg var han "rökt" som lokal agent för Hyundai.
Datorn, med uppgifter om reservdelar för 750 000 kronor, stängdes ned. 600 kunder har nyligen fått brev med hänvisning till en annan bilhandel i länet.
– De bär sig jävligt illa åt, suckar den drabbade företagaren.

Annons

Enligt Pettersson har han haft problem med Hyundai centralt sedan en längre tid tillbaka. Under det gångna året blev han på allvar varse hur tumskruvarna drogs åt.

– Det kom hit en konsult och dömde ut våra lokaler. Han påtalade att det måste vara Europastandard. Bland annat krävde de att jag måste ha en lekhörna för barn och en "exklusiv hörna" i bilhallen. Det var en hel jävla lista med krav som skulle uppfyllas, säger han bittert.

Pettersson ålades att utföra åtgärder som sammantaget skulle innebära investeringar i storleksordningen 1,5 miljoner kronor. Detta som en förutsättning för att få fortsätta att sälja nybilar av det aktuella märket.

Pettersson såg ingen möjlighet att gå generalagenturen till mötes. Resultatet blev att hans agentur sades upp till årsskiftet. Samtidigt stängdes firmans datorer ned.

– Jag har fått sparken och får inte längre sälja deras bilar trots att jag har skött mig till 100 procent under alla år.

Och inte nog med det. På torsdagen fick Petterssons cirka 600 kunder ett brev från Hyundai där de hänvisades till en annan bilfirma i länet.

– I brevet tackar de mig samtidigt för gott samarbete under 16 år. Hur fan kan de skriva så när jag har blivit sparkad? Det är väl bara för att det ska se snyggt ut.

– Kunderna hör av sig till mig och är upprörda. När jag talar om hur det ligger till blir de förbannade. Själv upplever jag en fruktansvärd förnedring, slutar Pettersson.

På fredagskvällen lyckades Pettersson förmå Hyundai att återöppna reservdelsdatorn. Men beslutet att frånta honom rollen som återförsäljare uppges vara oåterkalleligt.

Mer läsning

Annons