Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilfantaster gör insamling till förmån för utsatta barn

Casper Trust Run – bakom namnet ligger välgörenhet till förmån för barn som kan vara utsatta för mobbning eller lider av handikapp av olika slag.
På lördag gör bilklubben Free Wheelers i Ludvika en insats för Casper Trust Run.

Annons

– Ja, vi uppmanar alla som är ägare av jänkebilar, veteranbilar, motorcyklar och hotrods att samlas vid Volvo i Östansbo vid 11.30 på lördag. Cirka 12, 12.30 börjar vi åka mot Sunnansjö och vidare till Saxdalen och Grängesberg där gokarten är målet, säger Peter Danielsson i klubben.

Deltagaravgiften är satt till 50 kronor och intäkterna går oavkortat till den fond som finns bakom Casper Trust Run, uppger Danielsson.

– I Grängesberg är det ordnat med buffé som kostar 100 kronor och gokartens ägare skänker en del av intäkterna till fonden, uppger Danielsson.

Man väntar sig att en hel del motorekipage från andra delar av landet kommer att delta i cruisingen. Detta då organisationen DACA står som huvudarrangör och på sin hemsida marknadsfört arrangemanget.

DACA står för Drivers against child abuse. På hemsidan skriver man att DACA vänder sig till motorcyklister och bilägare som har hotrodfordon eller amerikanska bilar. Föreningens syfte är att hjälpa utsatta barn och ungdomar.

Björn Reimers i DACA skriver i pressmeddelande till DT:

"Många föräldrar har hamnat i situationer där de tvingas kämpa mot myndigheter och skolor när deras barn råkat ut för kränkningar och mobbning och inte får den hjälp de ha all rätt till. Det kan krävas mycket arbete och stora kostnader för juridisk hjälp. Därför har DACA skapat Casper Trust Fond där föräldrar och anhöriga kan söka medel för denna typ av utgifter."

– Den gångna helgen ska över 200 fordon ha deltagit i en cruising i Malmö. Vi hoppas att det blir väldigt många också i Ludvika , framhåller Peter Danielsson.

Mer läsning

Annons