Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bassängen öppen under jullovet

/
  • Genom vattnet skymtar den cirka fem meter långa sprickan i kaklet, som reser sig till följd av sättningar. För att undvika att badare får fötter uppskurna kommer linor tills vidare att ligga över det skadade området.

Det dröjer ytterligare några veckor innan vattnet tappas ur stora bassängen i Ludvika simhall.
I avvaktan på att skadan i bassängbotten kan lagas har en tillfällig lösning nåtts med simklubben, som därmed slipper resa till Fagersta för att träna.

Annons

Stundande helger gör att det lär dröja till en bit in i januari innan skadan är kontrollerad och kompletterad med ett åtgärdspaket och en tidsplan för när jobbet kan göras.

– Ja, allra tidigast i mitten av januari kan det nog bli aktuellt att börja släppa ur vattnet för att sedan inleda reparationerna, säger kommunens byggnadsingenjör Ulf Westman.

Han håller för närvarande på att etablera en kontakt med företaget Interoc, som gjort alla kakeljobb i simhallen från renoveringen år 2006 och framåt.

I nuläget är såväl tidsplan som kostnad för arbetet oklart.

– Det beror ju också på om det bedöms bäst att göra en snabblagning eller en mer omfattande åtgärd. Vi vill ju trots allt inte att de här problemen ska återkomma, säger Ulf Westman.

Tills vidare hålls nu bassängen öppen, om än att linor spärrar av banorna fyra och fem när allmänheten badar där.

Värre var läget för simklubben Ludvika SS, som med sin stora verksamhet behöver många banor under träningspassen. Därför bokades resor till simhallen i Fagersta i mellandagarna, men dessa resor kan nu bokas av.

– Ja, jag har pratat med Magnus (simtränare Engström) och vi har hittat en lösning så att simklubben kan fortsätta att träna här hemma i Ludvika, säger sporthallschef Peter Hoxell.

Detta möjliggörs via att en lina blir spänd längs med det aktuella problemområdet i bassängen.

– Vi kommer också att se till att plocka bort allt som är löst efter att kaklet släppt i bassängen. Är sedan simmarna försiktiga där ska det gå att träna ungefär som vanligt, säger Peter Hoxell.

När väl lagningen av bassängbotten ska ske väntar dock ett längre uppehåll för såväl simmare som badande allmänhet. Troligt är att tömning, reparation och påfyllning tar några veckor att genomföra.

Mer läsning

Annons