Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens och Astrids dag

/
  • Unga besökare. Isak Betti och Noa Andersson var två av besökarna på den uppskattade barnens Grangärdedag.  Foto: Gunne Ramberg
  • Lilla gubben. På plats fanns många Lindgren-figurer, människor som djur. Sofia Gustafsson var Pippi och hästen Sanni föreställde Lilla gubben.  Foto: Gunne Ramberg
  • Pojke som gillar hyss. Emil i Lönnerberga, här gestaltad av Philip Bayer,
  • Barnens och Astrids dag. Barnens Grangärdedag firades med allsång, ponnyridning och ansiktsmålning ackompanjerat en strålande sol. I samma veva hedrades minnet av Astrid Lindgren som i år skulle ha fyllt 100 år. På bilden ser vi Anna Dollevoet, 9 år, som

Annons

En lyckad tillställning med solen som letade sig fram kunde besökare och arrangörer av barnens Grangärdedag glädja sig åt.

Den första skaran besökare till torget välkomnades av Sommarorkesterns toner, följt av invigningstalet som hölls av vältaliga Lovisa Nauclér, 13 år.

- Visst är det väl värt att fira vår fantastiska Astrid på vår dag? sade hon, själv utklädd till Pippi.

Lite senare anlände Philip Bayer, 5 år, utklädd till en liten Emil i Lönneberga. I flaggstången firade han upp en docka, föreställande lillasyster Ida. Där fick hon hänga och "se ut över Nyhammar", mot den blå himlen.

På plats fanns, förutom föräldrar och barn i den yngre åldern, olika Lindgren-figurer. Madicken bjöd visning upp i kyrktornet, medan Kajsa Kavat stod i godisståndet. Tjorven och kärvänlige hunden Båtsman kunde man också träffa på i vimlet där cirka 250 personer hade samlats.

I sjömagasinet höll Nyhammars årskurs 5 en fikaförsäljning, och utanför leddes allsång av Lindgren-sånger från en stor scen. Gick man en bit kunde man även få testa ponnyridning för en billig slant, ledd av två tjejer från Grangärde ridklubb.

En gemytlig dag med många besökare var det alltså på fredagseftermiddagen. En av arrangörerna, Tia Permats från Grangärdebygdens intresseförening, är riktigt nöjd med dagen.

- Allt har gått jättebra, vädret var fint och det kom mycket folk. Jag tycker att Astrid Lindgren är jättebra, och har läst henne mycket för mina barn. Hoppas att hon satt där uppe i himlen och såg på oss.

Se Webb-TV!

Mer läsning

Annons