Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankkameror kan klara upp begravningsstölden

Annons

Uppgifter om att två unga kvinnor funnits i kvinnans närhet, när hon efter uttaget av pengarna på banken gick till en begravningsbyrå för att betala för makens begravning, är den konkreta ledtråd polisen har att gå efter.

Och genom att granska filmerna från bankernas övervakningskameror vill polisen se om dessa två kvinnor kan han fångats på bild.

- De kan ju ha cirkulerat vid mer än en bank i Ludvika, spekulerar Hahne, som befarar att det handlar om ett utstuderat handlingssätt och om personer som förflyttar sig över Sverige.

- Om det är så har de säkert redan lämnat Ludvika och ligger nu lågt ett tag innan de dyker upp på ett annat ställe.

Han tror att de kan haft den åldriga kvinnan under uppsikt och till och med sett när hon tog ut pengarna och därefter följt efter henne. För polisen uppgav hon att hon förvarade pengarna i ett kuvert i sin handväska.

- Jag såg två tjejer i 20-årsåldern med östeuropeiskt utseende trängas runt kvinnan ute på trottoaren men de följde aldrig med henne in hit. Förmodligen stal de kuvertet med pengarna ur damens väska här utanför och försvann sedan blixtsnabbt.

Det säger den kvinna som tjänstgjorde på begravningsbyrån och som larmade polisen om stölden.

- Jag tyckte tjejerna uppträdde konstigt och det sa kvinnan till mig också. Hon uppgav att en gick före och en efter henne från banken och var väldigt påträngande.

Eftersom räkningen för makens begravning ännu inte var klar återvände den åldriga kvinnan hem i tron att hon hade pengarna i förvar i sin handväska. Det var då hon upptäckte att de var borta och återvände förtvivlad till begravningsbyrån för att höra om hon glömt kuvertet med pengarna där.

- Jag slog larm direkt till polisen och gav dem ett signalement på tjejerna. Jag tycker det är fruktansvärt det som hänt och ett nytt exmpel på att man inte kan vara nog försiktig när man hanterar större summor, säger kvinnan på begravningsbyrån, som vill vara anonym.

Mer läsning

Annons