Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalshärvan växer

/

Under sin 31 månader långa anställning som chef för social- och utbildningsförvaltningen jobbade Shujaat Noormohamed närmare 3 000 timmar övertid – för vilka han beviljades 111 dagars kompledighet. Det framgår i de totalt sex avtal som NLT nu har tagit del av. Samtliga avtal har skrivits under av nämndordföranden Håkan Anestedt (S).

Annons

Härvan kring de avtal i vilka social- och utbildningsnämndens ordförande Håkan Anestedt (S) beviljade förvaltningschefen Shujaat Noormohamed kompledighet för övertid växer.

I NLT:s artikel den 17 december sade nämndordföranden att han "inte kunde påminna sig om" att det har funnits fler avtal än det som gällde årets semester.

Klart är nu att det rör sig om totalt sex avtal och i samtliga beviljas Noormohamed kompledighet för övertid – trots att han som förvaltningschef hade oreglerad arbetstid.

Redan två månader in i sin anställning, som påbörjades 1 mars 2009, ska Noormohamed ha jobbat 307 timmar övertid.

"Shujaat har under perioden 090301–090515 jobbat 307 timmar för mycket jämfört med hans genomsnittliga veckoarbetstid", står det skrivet i det avtal som undertecknades av Håkan Anestedt (S) den 18 maj samma år.

Under sin 31 månader långa anställning ska Noormohamed enligt avtalen ha jobbat över i totalt 2 965,5 timmar, motsvarande 74 arbetsveckor eller 370 arbetsdagar.

Han har sedan kvittat en del av övertidstimmarna mot kompledighet, totalt 111 dagar varav åtta veckor sommaren 2009 där han var "inofficiellt föräldraledig".

I ett av avtalen, undertecknat av Håkan Anestedt (S) den 3 juni 2010, finns även en anteckning av Noormohamed.

"Hej XX!

Vill du dels mata in semester v. 30–32 dels 'hemligt' förvara detta hos dig.

Mvh Shujaat"

NLT:s källor gör dock gällande att avtalen, trots begäran, inte ska ha hållits inlåsta.

Håkan Anestedt (S) vill inte kommentera de nya uppgifterna.

– Jag har samma svar som förra gången och det är att revisorerna får avgöra. Det är vad jag har att säga. Slut på diskussionen.

Du vill inte säga något mer?

– Nej.

Revisionen väntas lämna sin rapport först efter nyår.

Mer läsning

Annons