Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man ska ha haft narkotika och dopningsmedel i sin bostad – misstänks för sex olika brott

En man från Ludvika kommun har åtalats misstänkt för sex olika brott, som bland annat ska ha begåtts i och intill mannens bostad.
Det handlar bland annat om narkotikainnehav samt flera trafikbrott.
Den åtalade mannen erkänner samtliga brott.

Annons

En man från Ludvika kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för sex olika brott, bland annat narkotikabrott, rattfylleri och grov olovlig körning.  Foto: Henrik Montgomery/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Stort utbrott av vinterkräksjuka – intagningsstopp på Ludvika lasarett

Sälj dina prylar och klara fattiga januari – här är de hetaste sakerna att kränga

Dina gamla spel kan vara värda tusenlappar – här är 20 Nintendo-spel du vill hitta i gömmorna

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för bland annat flera narkotikarelaterade brott.

Enligt åtalet ska mannen, den 16 september 2016, ha kört bil på en plats i Ludvika kommun, bland annat utanför sin bostad, trots att han saknade körkort och hade amfetamin, som är narkotikaklassat, i blodet.

Dessutom ska mannen ha haft fem tabletter klonazepam, som är narkotikaklassat, samt 13 tabletter metandienon, som är dopningsmedel, i sin bostad. I bopstaden hittades även plastpåsar, en sked, en mugg, en våg och verktyg som åklagaren anser är kopplat till narkotikainnehavet.

För ovan nämnda händelser åtalas mannen misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott samt ett fall av ringa dopningsbrott.

Ett par månader senare, den 3 december, ska mannen olovligen ha haft 25,75 gram amfetamin i sin bostad. Han åtalas därför även misstänkt för narkotikabrott.

Den åtalade mannen erkänner samtliga brott som han åtalas för.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons