Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asplund for Rotarys finaste pris för alla Ludvikajobb han skaffat

/
  • Rotarypris. Gunnar Asplund får Rotarys pris för att han säkrat Ludvikajobben och fört Ludvikabor ut i världen och folk från andra kulturer hit.

Annons

Margareta Olsson som är president i Ludvika Rotaryklubb berättar att priset delas till den som väl tjänat sina medmänniskor, samhälle och vår värld. Asplind talade på Rotarylunchen och berättade vad som var på gång inom högspänd likström och hans presentation avslutades med stående ovationer. Asplund blev helt tagen av priset som kom som en total överraskning.

- Asplund har med sina uppfinningar säkrat arbetstillfällen i Ludvika. Anställda har med uppfinningarna fått se en hel del av världen och andra kulturer har besökt oss. Det bidrar till ett nätverk som bidrar till förståelse och fred som också är Rotarys grundtanke, berättar Margaret Olsson.

- Gunnar Asplund har fått många fina utmärkelser från många olika håll i den akademiska världen. Vi tyckte att det var mycket roligt att vi kunde visa honom vår lokala uppskattning och det är nog inte så många som egentligen förstår vilken otrolig betydelse Gunnar Asplund har för alla jobb som kommit till Ludvika. Hans ansträngningar är det som gör att ABB inte ens kan börja tänka tanken att flytta ABB från Ludvika. Det är mycket i Ludvika som hänger på hans forskningsavdelning, säger Olsson.

Mer läsning

Annons