Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsgivare får ungdomsrabatt

/

Annons

Med start i juli får arbetsgivare som anställer ungdomar (18 till 24 år) en halverad arbetsgivaravgift per anställd ungdom. Den här nya regeln omfattar i år personer födda 1982 till 1988.

- Det är en jättebra grej som ger ungdomar en chans att komma ut på arbetsmarknaden, säger Anne Unge, chef för Arbetsförmedlingen i Ludvika/Smedjebacken.

Om halveringen av arbetsgivaravgiften fungerar eller inte är för tidigt att säga. Däremot kan Anne Unge med stöd av maj månads statistik konstatera att ungdomsarbetslösheten minskat ända sedan nyåret.

- Det är ett större behov av arbetskraft nu. Sverige går bra nu, och stora som små företag får mycket ordrar. Det är betydligt färre ungdomar på arbetsförmedlingarna nu, säger Anne Unge.

Det kan emellertid också förklaras med att det är färre ungdomar som skriver in sig på arbetsförmedligen numer. Jämfört med tidigare år när traditionen bjöd att den färska studenten skrev in sig vid arbetsförmedlingen direkt efter examen.

Ett riskmoment med det nya stödet för ungdomar är enligt Anne Unge att kompetensen på arbetsplatserna kan sänkas om arbetsgivare lockas mer av sänkta avgifter än vilka arbetare som anställs.

Tillgången på jobb är förstås en annan faktor att tänka på. Forsat Mohammedi är 22 år och bor i Ludvika. Hon söker jobb inom hälso- och sjukvården och i försäljningsbranschen. Arbetsförmedlingens register över tillgängliga jobb visar att det finns fyra jobb inom hälso- och sjukvård och fem inom försäljningsbranschen sammanlagt i Ludvika och Smedjebackens kommuner.

- Ingen aning om det hjälper, men det är ju bra att få möjligheten att komma ut i arbetslivet mer. Jag har nyligen flyttat tillbaka hit från Västerås. Men det verkar inte vara så mycket jobb här på platsbanken, säger Forsat Mohammedi.

Mer läsning

Annons