Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antologi signerades av elever

/
  • Bakre raden stående fr.v. Lorena Gustavsson, Sanna Sjögren, Hans Enbäck, Sanne Dahlström, Johan Nyberg, Jonas Annersved.

Annons

Trots ett manfall äger signeringen av den nysläppta antologin rum. Ett tiotal personer har samlats i cafeterian på Högbergsskolan för att uppvakta de unga skribenterna.

Litterär gestaltning är en kurs som gymnasieelever kan välja på individuellt val. Under kursen, som är på 100 poäng, har eleverna skrivit noveller, dikter och andra texter på både svenska och engelska. - Det är idéer man kanske haft i huvudet länge som fått utvecklas, säger Sanne Dahlström, en av författarna på plats.

Idén om en antologi som slutresultat uppkom i höstas. Efter lite bollande med I-valsrektor Anna-Karin Fänrik, och klartecken gällande det ekonomiska, kunde idén bli till verklighet.

En av författarna, Karolina Tidemand, planerar att läsa skrivarkurs på folkhögskola i framtiden. Något som vittnar om ett brinnande intresse.

Lärare i litterär gestaltning, Anja Ericson, är stolt över sina elever. Hon uppmuntrar även allmänheten, unga som gamla, att plocka fram pennan. - Alla kan skriva. Det gäller bara att hitta sin egen röst.

Mer läsning

Annons