Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen sommarlov i Grängesberg

/
  • Fanbärare. Antonia Adolfsson var fanbärare när niorna på Kyrkskolan tog sin examen. De började sin examen med Du gamla du fria och avslutade med betygsutdelning och den blomstertid nu kommer.
  • Äppelbo gånglåt. Till tonerna av Äppelbo gånglåt tågade alla eleverna från årskurs sju till nio på Lorensbergaskolan i Ludvika in i gympasalen för att bänka sig för examen och sitt sommarlov.
  • Bada. Tim Pettersson slutade på stallbackens skola med löftet till sig själv att bada på sommarlovet.
  • Sommarlov. Ida Persson, Ida Ek och Johanna Aidanpää sjöng lovsången för Stallbackens sommarlov.

Annons

- Det bästa minne jag har från åren i Stallbacken var skolresan en hel vecka i Tunisien, minns Tim.

Tims avgångsklassen från Stallbacken bestod av Jesper Albinsson Tillman, Jonna Aidanpää, Martin Smahl, Joakim Wisborg, Johannes Eriksson, Markus Gavelin, Matilda Scholin, Madelene Persson, Frida Nilsson, Amanda Larsson och Tom Bååth.

De avslutade sina år i skolan med ett kramkalas på Cassels scen där de gav sina tre fröknar genom åren rosor och hela Cassels sjöng stående den blomstertid nu kommer.

Det märks att Ludvika har en bra kommunal musikskola för som det ska på skolavslutningen ska alla elever upp på scen och sjunga vanliga och lite mer ovanliga sommarvisor på svenska och de lite äldre också på engelska. Hela skolan sjöng ut sin hyllning till det bästa i skolan, sommarlovet.

Rektor Catharina Hedin höll som traditionen bjuder ett tal till alla eleverna och liknade livet med en resa med en ryggsäck, ryggsäck med minnen, bilder, färdigheter och kunskaper. Hon berättade om sina minnen i mötet med varje klass och ettornas minne lär nog sitta som gjutet.

- jag har med mig en kasse här, sa hon och höll upp ett glas från skolmatsalen:

- När ni ettor började här så hittade ni apparaten som det rann mjölk ur när man fyller glaset. Ni tyckte det var så spännande att ni bara drack och drack. Ann och Ylva var tvungna att se till att få er att äta också, minndnes rektorn och beklagade avslutningsvis att sexorna kvällen innan lyckats besegra lärarlaget i brännboll.

Efter att Stallbackens alla elever och anhöriga lämnat Cassels så fylldes Cassels på nytt av nästa examen, niorna på Parkskolans skolavslutning

Mer läsning

Annons