Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansöker om tvångsförvaltning av 14 fastigheter

/
  • Totalt tolv hyreshus och två pensionärshem på Vulcanus- och Tvistgruvevägen i Blötberget riskerar att ställas under tvångsförvaltning. Bristande värmeförsörjning och obefintligt underhåll är enligt Hyresgästföreningen två av många brister. På bilden ett hyreshus på Tvistgruvevägen.

Hyresgästföreningen Region Mitt skickade på onsdagen in en ansökan om tvångsförvaltning till hyresnämnden i Västerås.

Annons

Ansökan gäller totalt 14 fastigheter i Blötberget som ägs av det Göteborgsbaserade företaget Blötberget Fastigheter AB. Det råder dock oklarheter om vem som äger företaget.

"De aktuella fastigheterna uppfyller inte de krav som hyresgästerna har rätt att ställa på sundhet, ordning och skick."

Så skriver Hyresgästföreningen i sitt pressutskick gällande ansökan om tvångsförvaltning.

Fastigheterna ligger på Vulcanus- och Tvistgruvevägen i Blötberget och enligt uppgifter till DT rör det sig om tolv hyreshus, med totalt 48 lägenheter, och två pensionärshem.

45 av de 48 lägenheterna ska vara bebodda samtidigt som pensionärhemmen står tomma.

– Fastighetsägaren har under lång tid haft problem med att förvalta fastigheterna på ett godtagbart sätt. Därför ansöker vi nu i första hand om tvångsförvaltning och i andra hand att hyresnämnden ålägger fastighetsägaren att överlämna fastigheterna till en särskild förvaltare, säger Patrik Esfandi, jurist på Hyresgästföreningen, i pressutskicket.

Bristerna ska bland annat bestå i bristande värmeförsörjning, obefintligt underhåll och misstänkta fukt- och mögelskador i flera lägenheter.

 – Hyresvärden har dessutom vid många tillfällen varit oanträffbar för hyresgästerna när de velat anmäla de brister som finns i fastigheterna, säger Patrik Esfandi.

En Börje Hägg står listad som vd för företaget men när DT ringer upp honom på onsdagskvällen hävdar han att han har sålt bolaget till en Tino Bessou.

Tino Bessou själv säger till DT att han inte har tagit över företaget, men väljer ändå att kommentera uppgifterna i Hyresgästföreningens pressutskick.

– Det är inte sant, säger han.

Tino Bessou säger sedan att han ska be ett ombud för företaget att ringa upp DT.

Något ombud hörde dock inte av sig under onsdagskvällen.

Mer läsning

Annons