Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Alla ärvärdajulklapp"

– Vi har 1 100 anställda inom vård- och omsorg som jobbar i en verksamhet som är i gång 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan.

Annons

– De är verkligen värda att få en julklapp eller bjudas på julbord, säger Calle Svensson (S), ledamot i vård- och omsorgsnämnden.

Han konstaterar att personalen tidigare år fått någon form av julklapp. I år beslutade förvaltningschefen Margareta Karlsson och nämndordföranden Britt Marinder (S) att dra in detta av besparingsskäl.

Han har inga synpunkter på att frågan inte togs upp i nämnden, men Svensson välkomnar att Moderaterna nu i en motion föreslår att kommunen inför gemensamma regler för julgåvor.

– Det är viktigt med rättvisa, det ska vara lika för alla. Att en nämnd som vår går back med 24 miljoner kronor ska inte påverka beslut om julklappar. Det är viktigt med uppskattning till vår personal som gör ett fantastiskt jobb, betonar Calle Svensson.

Han ser fram emot debatten i kommunfullmäktige och tillägger att ett rimligt värde på julklappen kan vara "ett par hundralappar".

Mer läsning

Annons