Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB:s skrapa kan bli nya Försäkringskassan

Annons

- Försäkringskassan är på väg bort från Ludvika, men med mitt förslag så kan vi rädda dessa arbetstillfällen och skapa nya. Jag har redan skrivit till Försäkringskassans generaldirektör Curt Malmborg. ABB-skrapan går mycket snabbt att ställa om till denna verksamhet. Direkt jag hörde talas om det här så tänkte jag ABB:s kontorsskrapa.

- Nu kommer jag att kontakta mitt partis dalariksdagsmän och knyta kontakter på socialdepartementet. Nu får vi lägga på ett kol, säger Israelsson som är medveten om att kommunen är ute i sista minuten, men att det finns så goda argument att det ska jobbas intensivt in i det sista.

Han räknar med att få med sig kommunalrådet Maria Pettersson (s) i jobbet.

Israelsson säger att ett av kraven är att det måste finnas 100 000 människor i upptagningsområdet.

- I det upptagningsområde jag ser, Mittdalarna är vi 149 000 med en pendlingstid till ytterkanterna på 50 minuter. Det räcker, säger Israelsson

Robin Lapidus, som är presschef i Försäkringskassan säger att Lidköping och Stockholm har fått de två första kontoren. Var de två nästkommande ska lokaliseras kommer styrelsen i Försäkringskassan att besluta vid mötet i slutet av mars.

Försäkringskassans styrelse beslutade i november om en omfattande modernisering av Försäkringskassan med sikte på 2008.

Kunderna, från barnfamiljer till pensionärer, ska lättare hitta en kontaktväg in i Försäkringskassan som passar just dem. Försäkringskassan ska då bland annat bygga ut en telefonkundtjänst med generösa öppettider som kan fatta beslut i enklare ärenden.

- Vår telefonkundtjänst ska byggas ut med betydligt fler medarbetare an vad vi har i dagens service. Den ska finnas på fyra platser. Lidköping och Stockholm får var sin telefonkundtjänst. Men styrelsen ska ta ställning till två platser till i slutet av månaden. Men det är många kommuner som är intresserade så jag kan inget säga om Ludvikas chanser, säger presschefen Robin Lapidus.

Mer läsning

Annons