Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB Power Products får ny chef

/
  • Nye Ludvikachefen. Västeråsaren Johan Söderström blir chef för de stora ABB-enheterna i Ludvika

Annons

Johan Söderström är Västeråsare och har 19 år bakom sig i ABB:s automationsdel. Han kommer närmast från Munters.

Söderström tillträder den 1 augusti.

Han kommer också att bli chef för affärsenheten High Voltage Products efter Peder Barmé som väljer att gå i pension under året.

- Innan jag gick till Munters så var jag chef på Automation Products på ABB. Men jag började faktiskt på gasisolerade ställverk i Ludvika 1986 där jag var ett halvår innan jag blev elevingenjör i Västerås. Jag gillar Dalarna.

Johan Söderström säger att han i vart fall till att börja med kommer att pendla till Ludvika och han berättar att de är många som gör så och att det fungerar. Hans nya jobb innebär ansvar för cirka 2 500 medarbetare i Ludvika, Piteå, Figeholm, Landskrona och Alingsås som omsätter sex miljarder kronor.

- Det är fantastiskt mycket duktiga människor i Ludvika. De presterar dessutom mycket bra och Power Products har gått bra i flera år. Det blir en spännande utmaning att jobba med så många människor. Alla är viktiga i laget. Jag vill bidra med att stimulera medarbetarna och hoppas att vi tillsammans kan öka konkurrenskraften. Vi ska vara i världsklass, säger Söderström.

- Munters har varit viktiga år för mig men när Sten Jakobsson ringde så klappade hjärtat för ABB. Den chansen är jag glad åt.

- Och det gick bra när jag träffade facket. Rolf Häggman och gänget känner till mig sedan tidigare. Det är viktigt med en bra relation med facken.

Familjen består av fru och en son. Fritidsintressena är naturen, tennis och fotboll.

- Men det går dåligt för mitt lag i Västerås, suckar Johan Söderström.

Mer läsning

Annons