Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB Ludvika får del i 35 miljardersprojekt

Annons

- ABB kommer att leverera produkter från High Voltage Prodcuts och Power Transformers i Ludvika samt även från andra ABB-enheter runtom i Europa, säger presschefen Christine Gunnarsson.

National Grids 35 miljardersprojekt ska genomföras på fem år och ska förstärka kraftnätet i England och Wales. Den nya och förstärkta infrastrukturen ska bland annat ta hand om utbyggnaden av vindkraften samt säkra och förstärka näten. Det är kraftnätsbolaget hittills största projekt.

Linjer och kablar i östra delen av kraftnätet ska levereras av Balfour Beatty Group och till det västra delen av nätet av AMEC, Babcock och Mott MacDonald.

De nya och förstärkta transformatorstationerna ska levereras av fyra olika konsortier, kraftnätet har delas in i fyra regioner. I sydost levereras de av konsortiet lett av Areva,. I Wales och väst av ett konsortium beståenbde avbland andra Mitsubishi Electric. Den norra delen av nätet tar Siemenskonsortiet

I det centrala delen av National Grids nät är det ABB som regerar tillsammans med sina partners Morgan Est och Atkins.

National Grids nät hanterar cirka 75 gigawatt (Sverige 27 gigawatt) i ett 7200 kilometer långt 275/400 kilovoltsnät som har 340 transformatorstationer.

Mer läsning

Annons