Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABB diskuterar införandet av ett bonusprogram

Annons

- Ja, vi har diskuterat frågan, men för närvarande har vi inget bonussystem

för alla, säger ABB:s presschef Christine Gunnarsson.

I veckan har anställda och fackliga företrädare på ABB uttryckt önskemål om ett bonussystem efter att bland annat anställda på Ovako Smedjebacken för fjärde året på rad fått del i vinsten, i år 10 300 kronor.

Bonusprobelematiken lever i ABB och Christine Gunnarsson säger:

- ABB premierar gärna goda prestationer, men har idag inte ett generellt bonussystem. På ABB är lönen individuell och varierar efter svårighetsgrad och prestation. Det ska vara möjligt att påverka sin lön genom att prestera bra, samtidigt som det inte får finnas några oskäliga löneskillnader.

- Ett par enheter har från tid till annan bonusliknande konstruktioner för att överträffa redan tufft uppsatta mål. Men, utan att gå in på detaljer, är uppgiften om att medarbetarna på brytarverkstaden inte skulle få mer än 300 kronor i bonus fel.

Indirekt kan anställda dock komma åt del i vinsten genom ABB:s aktieköpsprogram för de anställda:

- För samtliga tillsvidareanställda erbjuder vi möjlighet att delta i ett tryggt och förmånligt sparprogram, kallat ESAP. För den som vill finns möjlighet att köpa aktier i ABB för sparpengarna och när företaget går bra, som det gör nu, påverkar det kursen och innebär en vinst för deltagarna. De senaste åren har det gett ett mycket bra resultat, säger Gunnarsson.

Mer läsning

Annons