Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

65-åringar sökes till "väntjänsten"

PRO-Grängesbergs efterlysning av deltagare i "väntjänsten" har inte haft någon effekt.
– Hittills är det inte någon som har anmält sig. Jag kommer att ta upp frågan igen när vi har nästa möte den 14 december, säger ordföranden Wivi-Anne Hellström.

Annons

Ledningen för pensionärsföreningen PRO vill få i gång väntjänsten på nytt i Grängesberg. Hellström berättar att det var ordentlig fart på verksamheten för tiotalet år sedan med kanske 20-talet deltagare.

– Då var jag 70, nu är jag 77 och då är det inte lika lätt längre. Vad vi söker är pigga pensionärer i 65, 70-årsåldern som när de har tid kan ställa upp och delta i väntjänsten.

– Det kan handla om att följa med en äldre person till vårdcentralen eller hårfrisörskan, följa med på en promenad eller komma in för en pratstund.

Wivi-Anne Hellström konstaterar, med viss resignation i rösten, att det inte alls är svårt att locka 65 – 70-åringarna om det handlar om reseutflykter

– Är det fråga om en resa till Åland, då är det fullt direkt. Nej, det är nog så att intresset för att jobba ideellt inte är lika stort som det en gång har varit.

Nå, Hellström – bas för lokala PRO sedan 1997 – har absolut inte gett upp utan hoppas att man inom snar framtid kan få klart med ett antal "väntjänstare" som i solidaritetens namn kan ställa upp för äldre personer som i vissa sammanhang kan behöva lite stöttning eller sällskap.

Mer läsning

Annons