Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

55-åringen fortfarande borta

/
  • Under fredagen rekvirerades en helikopter från Stockholm för att delta i sökandet efter 55-åringen. Det var vid middagstid i torsdags som mannen under färd på väg till sjukhus plötsligt hoppade ur bilen i farten. Sedan dess är han försvunnen.

Trots omfattande pådrag under hela fredagen är den 55-årige mannen från Grangärdebygden fortfarande försvunnen.
Nu finns en oro för att mannen inte längre är vid liv.

Annons

Det var rejält kallt natten till fredagen och under hela fredagen.

– Har han befunnit sig utomhus hela tiden så är det fara värt att han inte längre är vid liv. Har han däremot tagit sig in någonstans kan han ju klara sig hur länge som helst, säger Sven Matzols, vakthavande befäl vid dalapolisen.

Klockan 18.35 på fredagskvällen fick Matzols besked från insatschefen på platsen, Patrik Åkerlund, och hundföraren Roger Svensson att spaningarna avbrutits.

– De berättade att man lägger ner för natten. Nu hoppas vi att det kommer in tips, i så fall har vi personal som kan ge sig ut direkt, säger Matzols.

Nio poliser, några med hundar, fanns i området norr om Norrvik och deltog i sökandet under hela fredagen.

– Dessutom har en helikopter från Stockholm varit här. Och så har vi haft hjälp av frivilligorganisationer.

Lars Dahlström, kassör i orienteringsklubben Grangärde OK, berättar att man var sex medlemmar som var ute i området under ett par timmar på fredagseftermiddagen.

– Vi fick oss tilldelat ett område vid Nybygget, beläget mellan Norrvik och Stensbo. Där gick vi efter vägar och stigar och i terrängen och sökte efter spår. Men vi fann inga fotspår utan bara spår efter älgar.

Dahlström berättar att en av klubbens medlemmar arbetar åt skogsbolaget Stora Enso.

– På torsdagen var han ute i det här området och förberedde för en avverkning . Senare under torsdagen följde polisen hans spår och det var inte förrän på kvällen man fick klart för sig att de här spåren inte hade något samband med den försvunne mannen.

Lars Dahlström känner inte till att några fler frivilliga än sextetten från orienteringsklubben varit ute och hjälpt polisen.

– Det verkar lite konstigt att de inte kallat in hemvärnet, funderar Dahlström.

Polisinsatschefen Patrik Åkerlund:

– Nej, vi har inte haft hemvärnet inne och det har heller inte funnits någon plan på att ta in dem. Vi bedömde att orienterarna väl uppfyllde kraven för att söka i området.

Mer läsning

Annons