Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

52 lägenheter byggs i Freja

Ludvikahems bostadsprojekt i kvarteret Freja i centrala Ludvika avancerar. Nu är det klart att även den andra etappen, med en huskropp vid Vasagatan, ska byggas. Därmed handlar det om en sammanlagd investering i storleksordningen 75 miljoner kronor. Beslut i ärendet togs vid det senaste sammanträdet med styrelsen.

Annons

Som tidningen tidigare utförligt redogjort för var det i september som Ludvikahems styrelse, vid ett extrasammanträde, beslutade att ett så kallat seniorboende ska uppföras i kvarteret. Då handlade det om en huskropp med 24 lägenheter i hörnet Vasagatan-Fredsgatan till en kostnad av 40 miljoner kronor.

Efter det senaste beslutet är det klartecken för en andra huskropp med 28 lägenheter, vilket innebär summa summarum 52 dito. Den totala investeringskostnaden är därmed uppe i 75 miljoner kronor.

– Ärendet var den stora frågan vid styrelsesammanträdet, konstaterar Ludvikahems vd Ulf Rosenqvist som är mycket entusiastisk inför fortsättningen.

– Målsättningen är att vi ska kunna börja schakta och utföra markarbeten för grundläggningen i april månad och att lägenheterna ska kunna bli inflyttningsklara under våren 2013, fortsätter han med viss reservation för att någon exakt tidsplan ännu inte har fastställts.

Närmast handlar det om att frilägga tomtmarken för etapp ett med rivning av villorna i kvarterets östra del.

– Sedan är tanken att Skanska ska kunna börja schakta parallellt för båda husen.

– Det är en fördel. Man kan spara en del pengar genom att båda husen byggs samtidigt, bland annat när det gäller etableringskostnader och inköp av material. Vi tror att det här blir väldigt bra.

Rosenqvist påminner samtidigt om det stora suget efter bostäder, i och nära centrum i synnerhet. Bor man i kvarteret Freja finns handel, service och resecentrum med tåg och bussar på bekvämt gångavstånd liksom den stora arbetsgivaren ABB.

– Det är jätteviktigt för Ludvikas framtid att det tillskapas nya bostäder. Hyresrätter är ofta det bästa och smidigaste inte minst för nyinflyttade. De är ett bra och bekymmersfritt boende samtidigt som de lätt kan sägas upp med bara tre månaders varsel om man vill flytta till något annat.

Mer läsning

Annons