Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

50-åring söks av flera polispatruller

/
  • En polishelikopter sökte efter den försvunne mannen på fredagen.
  • Polismannen Per Ahlkvist och hans hund Qross fanns bland dem som i går kväll letade efter den försvunne 50-åringen. Man sökte efter mannen i skogsmarkerna på båda sidorna om länsväg 247.

Under hela eftermiddagen, kvällen och natten till fredag har polispatruller sökt efter en 50-årig man.
– Mannen hoppade ur en bil när anhöriga höll på att skjutsa honom till sjukhus, berättar Carina Nilsson, vakthavande vid dalapolisen.
Klockan fem på fredagsmorgonen var mannen fortfarande försvunnen. Helikopter är beställd och sätts in i sökandet när det börjar ljusna.

Annons

Det var vid 13-tiden som mannen och anhöriga var på väg mot Ludvikahållet. Plötsligt hoppade mannen ur fordonet efter länsväg 247 norr om Norrvik.

– Vi har haft fyra dubbelpatruller, alltså åtta man, som varit ute och sökt efter honom. Under eftermiddagen hade vi tillgång till en hund och från 18-tiden deltar ytterligare en hund i sökandet, uppger Nilsson.

Man har bland annat sökt av skogsområdet ned mot Väsman, men inte funnit några spår som tyder på att mannen begett sig ut på sjön.

– Vi har funnit fotspår i skogen men spåren har slutat uppe vid länsvägen. Nu har hundarna fått upp ett spår och vi får se om det kan ge någonting, sade Carina Nilsson vid 20.30-tiden.

– Under torsdagendagen har det främst varit personal från Ludvika och Borlänge som deltagit i sökandet, säger Carina Nilsson.

Senare på kvällen ringde hon in hjälp från frivilligorganisationer, i första skedet rörde det sig om medlemmar i orienteringsklubben i Grangärde.

Vid femtiden på fredagsmorgonen var mannan, som är bosatt i Grangärdebygden, fortfarande försvunnen.

- Helikopter har beställts, och den sätts in så fort det börjar ljusna, säger Lekander som är varit vakthavande befäl vid Dalapolisen under natten.

Polisen har även gått ut med ett signalement till allmänheten  via radion. Mannen som är mörkhårig och har mörk mustach var vid försvinnandet klädd i blå jeans, svart jacka och bar mössa.

Mer läsning

Annons