Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 på cirkusgala i Gränges

/
  • Dalfolket städar helst själv enligt siffror från Skatteverket. Störst intresse för hushållstjänster har Falu- och Leksandsborna, minst intresse har Malungs-, Säter- och Älvdalsborna. Foto Lars Pehrson/Scanpix
  • Fartfyllt. Pop pom-gruppen utförde ett uppskattat nummer i bästa cheerleadersstuk under söndagens cirkusgala i Cassels donation.
  • Roliga clowner. Minicirkusens clowner var roliga och skapade munterhet i den stora publiken.
  • Frontbild:

Annons

Anhöriga och vänner till de medverkande var ett dominerande inslag i den stora publiken. Sammanlagt var det ett 70-tal unga artister som i olika konstellationer visade upp sina färdigheter och belönades med kraftiga applåder.

Under cirka två timmar fängslade stjärnorna publiken med sina imponerande cirkuskonster. För direktören herself, Barbro Nordström, var helgens gala i Cassels ännu en i raden av höjdpunkter. Det går inte att ta miste på hur stolt hon är över "sina" duktiga barn och ungdomar.

Showen var fartfylld från första till sista stund. Inte minst de olika barngrupperna, med bland annat clowner och pirater, var flitigt i elden speciellt under första avdelningen.

I pausen serverades kaffe och dricka med tilltugg innan galan fortsatte med accelererande intensitet.

Då fick vi bland annat se när artistduon Junia Joffer och Jens Forslund hade uruppförande med ett nytt cykelnummer för enhjuling. Det blev en rejäl höjdare i det för övrigt berömvärda programmet. De båda gav ett mycket proffsigt intryck. De har förutsättningar att gå långt inom cirkusgenren.

- De är verkligen duktiga och Kina vill ha dem till en festival som äger rum i november, berömmer Nordström.

Men redan i september reser de yngre cyklisterna till en stor cirkusfestival i Washington DC.

- De kom till Ludvika i tisdags och vi visade upp åtta nummer. De som var i Kina och Korea och tog brons och silver är uttagna och jag är så mallig, tillägger cirkusdirektören med entusiasm.

Finalen i Cassels var formad som en pampig grande finale med alla artisterna i samlad trupp på scenen. Då verkade publikens gensvar inte veta några gränser.

Bengt Pettersson, president inom Grängesbergs Lions Club, är nöjd med galan och tror att nettot kommer att uppgå till cirka 10 000 kronor. Detta sedan de unga artisterna fått en slant för sina strålande insatser.

Mer läsning

Annons