Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvika MS miljöcertifierad

Kan en förening vars medlemmar älskar motorsport och doften av bensin och avgaser vara miljöcertifierad?
Jo, det går alldeles utmärkt.

Annons

Fråga bara medlemmarna i Ludvika Motorsällskap. På torsdagskvällen arrangerades en endurotävling vid anläggningen i Björnhyttan och i samband med denna invigdes miljövagnen.

– Nu när vi är miljöcertifierade så har kraven skärpts, konstaterade Bengt Busk, veteran i föreningen som varit med sedan 50-talet.

Kassören Charles Rydberg berättade att man investerat någonstans mellan 10 000 och 15 000 kronor i miljövagnen med tillhörande utrustning.

Tre soptunnor är nu särskilt märkta med "burkar", "brännbart" respektive "sopor" för att deltagare och andra närvarande vid tävlingar ska veta var avfall ska slängas.

– Här inne i vagnen har vi bland annat sopkvastar, brandsläckare och kärl för omhändertagande av olja, glykolvatten med mera, visade Charles Rydberg.

Alla former av onödiga utsläpp är numera närmast bannlysta, antyds det.

– När motorcyklarna står i depå måste det finnas en miljömatta under dem som suger upp eventuellt oljespill, framhöll Charles Rydberg och Bengt Busk liksom tävlingsledaren Sven-Åke Norgren.