Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvika har förlorat en världsmästare – Minnesord över Ove Sjögren

Ludvika och Sverige har förlorat en världsmästare – min arbetskamrat och vän Ove Sjögren har gått ur tiden. Jag träffade Ove första gången tidigt 70-tal då jag steg in på Electrolux dammsugarfilial i Ludvika. Vi kom att bli arbetskamrater under en följd av år som säljare av Electrolux dammsugare.

Ove var en vän och arbetskamrat som det var lätt att tycka om. Han var en stor inspiratör och förebild för mig och övriga arbetskamrater. Jag hade förmånen att lära känna Ove lite mer än de flesta då vi kom att resa tillsammans på företagets alla påkostade utlandsresor då vi ofta delade rum.

Även efter det att vi båda lämnat yrkeslivet uppehöll vi kontakten, mest via telefonsamtal då det var några mil mellan våra bostadsorter Ludvika och Sala. Det handlade ofta om timslånga samtal.

Som yrkesman var Ove en stolt säljare. Jag vet att det är många i Dalarna och närliggande län som är ledsna över att Ove gått ur tiden. Ove sålde nämligen tio tusen dammsugare genom hembesök under sin aktiva tid vid Electrolux. Det har ingen annan i hela världen gjort, vilket inte går att undanhålla i denna minnestext över honom.

Och alla de som haft besök av Ove i sina hem kommer att minnas honom som en fantastisk person på alla sätt. Jag är tacksam att jag fått lära känna Ove och kommer alltid att minnas honom. Tankarna går till hans familj.

Lars-Erik Hjelte, 75