Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luddes – mer än bara ett hunddagis

Ludvikaföretaget Luddes hunddagis certifieras nu som arbetsintegrerande socialt företag hos SKOOPI.

Luddes hunddagis är nu certifierat i SKOOPI (De arbetsintegrerande sociala företagens intresseorganisation) enligt den gemensamma branschstandarden hos SIS (Svenska Institutet för Standarder). Vi tar vårt ansvar på stort allvar för att göra nytta i samhället, återinvesterar vinsten i företaget och integrerar människor i riktiga jobb och i samhället.

- Det har varit lärorikt och jättenyttigt att delta i certifieringen, för vi har fått en total genomlyssning av vårt företag. Nu vet vi att vi jobbar på rätt sätt, säger Christina Smulter från Luddes hunddagis i Ludvika.

- I verksamheten är det viktigt att vi arbetar på ett hållbart sätt, både för att göra bra affärer och för att våra medarbetare ska kunna arbeta 100 procent av sin förmåga. Det har inte varit lättvindigt utan krävt mycket jobb men det har absolut varit värt det. Vi har blivit stärkta tillsammans och är stolta att kunna visa för våra uppdragsgivare att vi är ett certifierat företag, säger Christina.

Det unika med ASF (Arbetsintegrerande sociala företag) är att de förutom arbetsintegreringen återinvesterar sin vinst i verksamheten, är fristående från offentlig sektor och skapar delaktighet för medarbetarna.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel