Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luciafest i Gustafs med stora och små

SPF Tuna-Säter träffades i Gustafs församlingshem för avslutning av höstens aktiviteter.

Annons

Orionkören inledde med några adventssånger och först fick deltagarna lyssna till Dotter Sion. Därefter följde ytterligare några adventssånger innan det blev Hej mitt vinterland och Jag såg mamma kyssa tomten. Några välkända julsånger som publiken glatt sjöng med i. Därefter gjorde några små barn från förskolan i Gustafs entré. Barnen sjöng Luciasången och andra kända visor som hör Lucia till. De gjorde succé, små och söta sjöng de sångerna med inlevelse och rörelser. Så hade det kommit fram till att få inmundiga jultallriken som varit framdukat och frestat. Helt plötsligt var det relativt tyst i lokalen för, som det heter, maten tystade munnen.

När sorlet sedan började stiga var det dags för Orionkören att ta ton igen. Det blev julsånger av kören och sånger där publiken också fick sjunga tillsammans med kören. Det blev sedan kaffe och lottdragning innan man tillsammans sjöng Nu tändas tusen juleljus och det avslutades med att rikta tack till alla som medverkat till att träffen kunde genomföras på ett föredömligt sätt.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel