Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lucas återförenas på popgala i Säterdalen

1960-talsbandet Lucas kommer att återförenas på Pop & Rock-galan i Säterdalen. På galan spelar även Säterbandet The Flippers, från samma era, samt coverbandet Get Back, från Hedemora.
– Vi lirade här i Säterdalen på 60-talet, minns Ulf Caresten, trummis i Lucas.

Annons

I kväll, fredag, anordnas en pop- och rockgala i Säterdalens dansrotunda. På scen står 1960-talsbandet Lucas, för andra gången sedan bandet splittrades 1969.

– Vi gjorde en liten fuskåterförening i Göteborg för fem år sedan. Jag vill minnas att vi lirade här i Säterdalen på 60-talet. Janne har i alla fall spelat här senare, som soloartist, säger Ulf Caresten.

– Dansrotundan ser ut precis som det gjorde när det begav sig, säger sångaren Janne Lucas Persson och ser sig om i lokalen.

Efter att bandet splittrades gjorde Janne Lucas Persson en framgångsrik solokarriär med andraplatsen i Melodifestivalen med "Växeln Hallå" 1980.

– Men den skulle givetvis ha vunnit, säger han med ett stort leende.

Med på scenen står även Hedemorabandet Get Back, som spelar covers, och Säterbandet The Flippers, som även de var verksamma på 1960-talet och återförenades för ett par år sedan.

– Det var faktiskt Peter (Lönnborg) i Get Back som är orsaken till att vi återförenades, säger Kenneth Backelin.

– Själva var vi rätt tveksamma, inflikar Henrik Ljungström.

– ...och det är vi fortfarande, i alla fall när vi repar, kontrar Kenneth Backelin blixtsnabbt.

Get Back kommer att få förstärkning på scenen.

– Frida Josefsson, som var med i Idol häromåret, och hennes mamma Annelie kommer att gästa oss på scenen, berättar Peter Lönnborg.

The Flippers är faktiskt orsaken till att Lucas återförenas just denna kväll.

– Jag gjorde ett TV-inslag om The Flippers och då sa Kenneth (Backelin) "men ska vi inte göra något ihop med våra band?". Sedan ringde han mig och berättade att det fanns planer på en gala här i Säterdalen i september. För en gångs skull var det rent i Janne Lucas kalender så vi lyckades sy ihop det. Det ska bli jättekul, säger Ulf Caresten.

Musikerna pratade många gamla minnen på pressträffen inför galan.

– Jag minns när vi skulle spela före Jimi Hendrix i Konserthallen på Liseberg 1967. Vi var nervösa, men det gick så bra att vi blev inropade för ett extranummer, strax innan Jimi själv skulle in, minns Janne Lucas Persson.

Återstår att se om fredagens gala blir ett lika fint minne för bandmedlemmarna i Lucas.

– Vi får åtta legendariska musiker på samma scen. Det känns jätteroligt, säger Thomas Jansson, Säterdalen.