Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lövgren mästare utan att spela

Annons

Aldrig har väl Stefan Lövgren behövt anstränga sig mindre för att vinna något så stort.

Lövgrens Kiel vann den dramatiska Champions League-finalen i handboll mot Flensburg med 29_27 _ utan att Lövgren spelade en sekund.

Lövgren har en ljumskskada men i ett hårt skadedrabbat Kiel ställde han som lagkapten upp.

Kiel saknade också en annan stor svensk stjärna _ Marcus Ahlm _ och kom till den avgörande matchen med bara två utespelare som avbytare.

Det var mycket svenskar i båda lagens uppställningar. I Kiel förutom Lövgren Pelle Linders, Kim Andersson, Henrik Lundström och reservmålvakten Mattias Andersson.

I bortalaget Flensburg spelade målvakten Dan Beutler och Ljubomir Vranjes. Lägg därtill att Flensburg tränas av Kent Harry Andersson.

Den första matchen i Flensburg slutade oavgjord 22_22 och det var upplagt för Kiel att avgöra hemma.

Kiel startade strålande med att göra 3_0 på drygt tre minuter och hade ett stabilt grepp om matchen i inledningen.

Efter knappt 19 minuter när Flensburg börjat komma ifatt fick en lagets danska stjärnor, Joachim Boldsen rött kort och försvann från matchen.

Flensburg drabbades av ett ännu ett avbräck i mitten av andra halvlek när kantspelaren Sören Stryger tvingades bryta på grund av skada.

På hemmaplan växer Kiel _man har en extra spelare i den fantastiska publiken.

Ostseehalle var fullsatt och drygt 10 000 åskådare skapade en stämning som är svår att riktigt förstå om man inte upplevt den på plats.

Det kändes som om man satt i en gigantisk ölhall med en ljudvolym som tangerade smärtgränsen nästan hela tiden. Och tro inte att man lugnt kunde sitta ner på sin pressplats. Publiken reste sig upp nästan varje gång Kiel gick till anfall och enda chansen att se något var att följa exemplet. Sista tio minuter var det bara ståplats som gällde.

Kim Andersson hade stor del i segern med totalt sex mål i viktiga och så fick sätta det mål som spikade slutsiffrorna 29_27 två sekunder före slutet.

TT

Mer läsning

Annons