Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Love Holgersson vann i comeback

Love Holgersson, 19, vann Nikolaev City Cup i Ukraina efter seger med 14–4 i finalen mot Viktoriya Kebikava, Vitryssland.
– Skitkul att vara tillbaka i ringen, säger hon.

Senast hon gick en match var när hon vann JEM-finalen i Ryssland mot hemmaboxaren Natalia Tarasyuk för ett år sedan.

Sedan har en skada hållit Love Holgersson, som från och med årsskiftet är senior och dessutom har gått upp till 75 kg-klassen, borta fram till Nikolaev City Cup, som avgjordes förra veckan.

I den internationella turneringen, dit det svenska landslaget bestående av fyra tjejer, kom redan förra måndagen blev det också bara en match för Holgersson.

– Vi var bara tre stycken i min viktklass och jag lottades direkt till final, berättar hon.

På andra sidan stod unga vitryskan Viktoriya Kebikava, men hon utgjorde inget hot mot förra årets JVM- och JEM-guldmedaljör i 69 kg-klassen.

– Det gick jättebra de första två ronderna. Sedan tappade jag tempo i tredje, men kom tillbaka igen i fjärde, berättar Spjutsbotjejen.

Segersiffrorna blev 14–4.

– Det var en tydlig seger, konstaterar Love Holgersson.

När hon får gå nästa match vet hon i dagsläget inte.

– Sista helgen i september är det Falken cup i Gävle, men det är en lite turnering så det är inte säkert att jag får någon motståndare där. Annars är det första helgen i november i Angered, där det är en större turnering, som gäller.

Love Holgerssons stora mål är OS i Rio de Janeiro 2016 och hon ingår i Svenska boxningsförbundets talangsatsning "Team Rio".