Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Loppislycka i Ludvika på lördagar

På lördagar kan Ludvikaborna köpa och sälja sina prylar. Både Hammarbacken och Gammelgården ordnar stora loppmarknader varje vecka. Besökarna är många och här hittas både professionella säljare och familjer som rensat ut garaget.

– Det är egentligen perfekt väder för loppis i dag, säger Erika Vipiana som säljer prylar på Gammelgårdens loppis.

Himlen har klarnat upp efter morgonens regnskur och många Ludvikabor har tagit sig till Gammelgården för att fynda.

– Vi har haft en stor rensning hemma och kom hit för att sälja. Vi kom efter klockan nio så det var nära att vi inte fick plats, men det löste sig, berättar Ulla Nilsson.

På Gammelgårdens loppis finns det plats för 180 bord och de flesta är under tak. Både Hammarbacken och Gammelgården håller sina loppisar öppna varje vecka under sommaren, från maj till september.

– Förra lördagen var det mer folk eftersom det var bättre väder, så det går inte lika bra i dag, säger Terje Aalto som säljer både barnkläder och prydnadssaker vid Gammelgården.

Terje Aalto tycker att det är stämningen snarare än försäljningen som är viktigt på loppisar.

– Jag tycker det är en jättebra plats här. Det är kul att träffa folk. Jag hoppas att det fortsätter även nästa år, säger hon.

Det är inte bara prylar och kläder som säljs. Stånd med fisk, thaimat eller korv är populära när det närmar sig lunchtid eller man vill köpa med sig något till middagen. I flera stånd på Gammelgården finns det också växter och blommor.

– Det är första gången jag är här. Vi tänkte börja sälja lite växter och det skadar ju aldrig att prova, säger Solveig Åkerhielm.