Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokalerna räcker inte till för Netsplit

Cirka 110 ungdomar deltog i en träff där det spelades på dator och anordnades tävlingar i ett så kallat LAN. Platsen för evenemanget var Strandens gymnastikhall och det pågick från torsdag till söndag.
– Men till kommande träffar behöver vi större lokaler, säger ordföranden i arrangerande Netsplit.se Jonas Östberg

Han konstaterar att under de senaste två åren har intresset för evenemangen fullkomligen exploderat med ungdomar, som kommer från Mora och andra kommuner.

Verksamheten började på ungdomsgården i Orsa. 2005 bildades föreningen och sedan dess har deras verksamhet expanderat.

Dataträffar har förekommit i bygdegårdar, skolmatsalar och andra liknande lokaler runt om i Orsa. 2009 anlitades utställningshallen i Mora Kulturhus och därefter har Rosa Huset härbärgerat dataträffarna till att nu använda Stradens skolas gamla slitna gymnastikhall.

– Vi planerar ett nytt LAN i den gamla gymnastikhallen över mellandagarna mellan jul och nyår. Men på längre sikt kan det bli aktuellt att hyra in sig i Tennishallen, Unihoc Arena eller Ishallen i Mora.

Med stöd av Mora kommun samt sponsorer uppger Jonas Östberg kvaliteten har höjts avsevärt på arrangemanget.

– Vi kunde inviga den senaste tillställningen med en lasershow och visade dessutom tekniska videoklipp på projektorn. Dessutom hade vi finare priser på våra tävlingar än som gällt vid tidigare tillfällen.

– Totalt är vi elva personer som arrangerar dessa evenemang för ungdomar samt hjälp från våra samarbetspartners, säger Jonas östberg.

Han uppger att det är en bra åldersfördelning på deltagarna.

– Även könsfördelningen börjar bli bättre, under det aktuella evenemanget var ungefär 10 procent tjejer. Jätteroligt att så många tjejer intresserar sig för våra evenemang. Det kanske låter lite men datorspel har varit en kill-grej genom många år.