Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löf: "Ingen bojkott från vår sida"

När slutspelet står för dörren nobbar Kais Mora media, enligt helagotland.se.
– Det stämmer inte alls, det är ingen bojkott, säger Kais lagkapten Martina Löf.

Annons

Sedan det stod klart att Kais Mora och Endre för tredje året i rad möts i kvartsfinal, har helagotland.se jagat flera av Kaisstjärnorna för en intervju.

Landslagskedjan med Anna Wijk, Amanda Larsson, Therése Karlsson ska ha varit omöjliga att nå, enligt helagotland.

Till slut ska lagkaptenen Martina Löf ha ställt upp på en intervju, men enligt Gotlandstidningen ska det ha skett efter påtryckningar från tränaren Roger Jonsson.

– Vi vill vara lite försiktiga när det gäller Gotlandstidningarna. De väljer att vinkla till Endres fördel, vilket också skedde även nu, menar Martina.

– Därför känns det lite onödigt att prata med dem inför de här matcherna. Men det är absolut inte frågan om någon bojkott från vår sida, var och en får bestämma hur den ska göra när de ringer, poängterar Löf och tillägger;

– Nog kommer de att få sina intervjuer, men det är bättre om de tar dem direkt efter matcherna.

Så när DT på torsdag ringer någon av Kais Moras spelare, för att kolla läget inför första slutspelsmatchen, så kommer spelarna att svara i telefon?

– Ja, absolut, försäkrar Kais lagkapten.

Det här blir alltså tredje året i rad som lagen ställs mot varandra i kvartsfinal.

– Vi börjar kunna varandra vid det här laget, konstaterar Martina med ett skratt.

De två tidigare gångerna har fördelen av hemmaplan i en avgörande match spelat in. Så blev det i fjol och Löf hoppas på en repris i år.

– Vi har vunnit båda matcherna den här säsongen. Vi tror att hemmaplan avgör (vid fem matcher), men vi kniper gärna nån match borta också.

Kais hade 13 raka vinster och ledde länge serien, men förlusten mot Djurgården (4–5) innebar att Moralaget halkade ner till andraplatsen.

Det hade räckt med en poäng i söndags, så hade Kais tagit förstaplatsen på bättre målskillnad.

Och då hade Moratjejerna sluppit åka till Gotland.

– Ja, då hade vi valt Dalen. Men vi har en bra känsla inför mötena mot Endre, även fast vi räknar med att det kommer att bli tufft.

Annons