Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungbergsfonden investerade i ungdomar

Ljungbergsfonden har delat ut 850 000 kronor till ungdomar för att stimulera dem till ytterligare utbildning.

Annons

Ljungbergsdagen genomförs årligen i Bergslagssalongerna i Falun där stipendierna delas ut. Stipendiernas syfte är att stimulera till fortsatta studier vid universitet och högskolor.

Ljungbergsfonden delade under Ljungbergsdagen ut 850000 kr Totalt fick 36 stipendier dela på en summa av 850 000 kronor. De senaste tio åren har fonden investerat nära 300 miljoner kronor i projekt och stipendier.

Ljungbergsfonden investerar årligen 25-30 miljoner i olika projekt för att stimulera intresset för och öka kvaliteten på naturvetenskapliga och tekniska utbildningar kopplade till skogsindustrin. Dessutom bedrivs projekt inom området entreprenörskap för att öka den entreprenöriella förmågan hos eleverna.

Stipendiater från Dalarnas län är i år Hannah Bassek, Zahra Hasseli, Linus Kuusisto, Martin Tjern, Filip Andersson, Anders Winka, Emma Forsberg och Samuel Klemetz (samtliga Lugnetgymnasiet i Falun), Lina Dahlin, Emma Danielsson, Hampus Domert, Saga Liljeroth, Emma Samuelsson, Anna Sandberg, David Wiberg och Rebecka Åhlander (samtliga Soltorgsgymnasiet, Borlänge). Dessa får ett stipendium på 20 000 kronor vardera.

Stress, press och oändligt många timmar framför skoldatorn har ibland känts som bortkastad tid då jag alltid känt att trots all tid jag lagt ned så har mina klasskamrater alltid överträffat mig med otroligt fina arbeten. Inte förrän jag fick Ljungbergsstipendiet insåg jag att jag också platsar bland dem, vilket är en enorm ära. Med stipendiet i famnen känner jag mig nu stolt över allt jag åstadkommit, säger Emma Forsberg från Falun, en av årets dalastipendiater.