Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livsfarlig avstängning av skogväg

En privatperson utanför Säter äger en liten skogsruta med ett gammalt torp på efter vägen mellan Silvbergs gruva och Dakarsbo. Vederbörande anser sig därmed ha rätten att stänga av vägen i dess helhet. Vägen har sedan tidigt 1400-tal av hävd och tradition betraktats som allmän färdväg.

Rätten att stänga av vägen kan säkert ifrågasättas men är i detta sammanhang oviktig.

Avstängningen utgörs av en stålvajer spänd över vägen på ungefär 50 cm höjd över körbanan och markeras med en ibland två plastkassar. Vid flera tillfällen, bland annat på nätterna, är plastkassarna borttagna från vajern. Anledningen till avstängningen är enligt Stora Enso som har försökt att få bort avstängningen, oro för kriminell verksamhet utefter vägen, samt onödig motortrafik.

Motortrafiken i fråga utgörs av personer som i höga hastigheter 70-80 kilometer i timmen tränar endurokörning med crossmotorcyklar på nätterna.

Plastkassar är en otillräcklig markering av vajern och tas de bort är det helt uppenbart att någon är ute efter att förorsaka personskador.

Polissak, innan någon dör?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare