Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Live-TV: Prinsessan Sofia på världsunik konsert i Örnsköldsvik

Det är bara dagar kvar innan prinsessan Sofia ska föda sitt och prins Carl Philips första barn. In i det sista deltar hon i olika arrangemang. På onsdagskvällen gästar hon Örnsköldsvik.

Mellan 19:00 och 20:30 på onsdag sänder allehanda.se och dt.se/dalademokraten.se live från Musikmakarnas konsert på Nolaskolan. Konserten heter Musik & Människor och låtarna handlar om flyktingars liv och flykt, baserat på intervjuer med flyktingar som bor i Örnsköldsvik.

Att prinsessan Sofia skulle närvara vid konserten var en offentlig hemlighet in i det sista. Men plötsligt dök hon upp i Nolaskolan i sällskap av bland andra säkerhetspolisen.

Nu har hon intagit sin plats på första bänkraden närmast scenen.

Läs också: Prinsessan Sofia väntar barn

Under flera månader har elever från Musikmakarna producerat och spelat in låtarna som kommer att spelas under konserten på onsdag. Projektet är ett popup-projekt på initiativ från eleverna och alla låtar baseras på intervjuer med flyktingar. Idén kom fram i slutet av november förra året efter att den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen/Nordfront manifesterade i centrala Örnsköldsvik.

– Det väckte känslor och många blev upprörda. Vi kände att vi ville göra något positivt för de som kommer hit, säger Linn Thorstensson som går i årskurs ett på Musikmakarna, i en tidigare intervju om projektet.

I projektet har det varit 30 elever inblandade och med hjälp av 12 flyktingar som eleverna intervjuat har man skapat musik om deras livsöden och erfarenheter.

Läs också: Se nya bilden på prinsessan Sofias bebismage