Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Live-TV: Prinsessan Sofia på världsunik konsert i Örnsköldsvik

Det är bara dagar kvar innan prinsessan Sofia ska föda sitt och prins Carl Philips första barn. In i det sista deltar hon i olika arrangemang. På onsdagskvällen gästar hon Örnsköldsvik.

Annons

Mellan 19:00 och 20:30 på onsdag sänder allehanda.se och dt.se/dalademokraten.se live från Musikmakarnas konsert på Nolaskolan. Konserten heter Musik & Människor och låtarna handlar om flyktingars liv och flykt, baserat på intervjuer med flyktingar som bor i Örnsköldsvik.

Att prinsessan Sofia skulle närvara vid konserten var en offentlig hemlighet in i det sista. Men plötsligt dök hon upp i Nolaskolan i sällskap av bland andra säkerhetspolisen.

Nu har hon intagit sin plats på första bänkraden närmast scenen.

Läs också: Prinsessan Sofia väntar barn

Under flera månader har elever från Musikmakarna producerat och spelat in låtarna som kommer att spelas under konserten på onsdag. Projektet är ett popup-projekt på initiativ från eleverna och alla låtar baseras på intervjuer med flyktingar. Idén kom fram i slutet av november förra året efter att den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen/Nordfront manifesterade i centrala Örnsköldsvik.

– Det väckte känslor och många blev upprörda. Vi kände att vi ville göra något positivt för de som kommer hit, säger Linn Thorstensson som går i årskurs ett på Musikmakarna, i en tidigare intervju om projektet.

I projektet har det varit 30 elever inblandade och med hjälp av 12 flyktingar som eleverna intervjuat har man skapat musik om deras livsöden och erfarenheter.

Läs också: Se nya bilden på prinsessan Sofias bebismage