Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litet Smålandsgille får fint besök

Smålandsgillet har funnits i Mora, Orsa och Älvdalen i tolv år, ett av landets minsta gillen med sina 40 medlemmar. För att få vara med i föreningen ska man vara född i Småland eller på Öland.

– Verksamheten i Smålandsgillet i Ovansiljan består mest av tre ordinarie möten. Det som alltid återkommer är efterjulfesten i början av januari med julmat och annat gott. Ibland inbjuder föreningen till musikcafé med artister från Mora, Orsa och Älvdalen, berättar Gustaf Davidsson.

Ett annat stående inslag är resorna, främst inom Dalarna och de närmaste landskapen, men också till Småland. Resorna har blivit så populära att även andra än föreningens medlemmar får delta.

Kommande torsdag arrangerar Smålandsgillet en träff i Andreasgården, som då gästas av artisten Birgit Carlstén. För att delta i detta arrangemang behöver man inte vara smålänning eller ölänning kanske ska tilläggas.

I Smålandsgillets styrelse ingår Ingemar Danielsson, ordförande, Margareta Vernersson, Kennet Vernersson, Kenneth Rostedt, Anne-Marie Eriksson, Inga-Lill Danielsson och Gustaf Davidsson.