Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LISTA: Tio kvalitetsspelare utan kontrakt som Leksand kan värva

Leksand ligger i botten av Hockeyallsvenskan och har haft en tuff inledning på säsongen.
Lösningen för Tore Jobs och ledningen kan vara att värva spelare. Här kommer tio spelare som fortfarande är utan kontrakt. Frågan är bara – nöjer de sig med spel i Hockeyallsvenskan?

Nedan följer tio spelare som fortfarande inte lyckats hitta en arbetsgivare för denna säsong. Många av dem är rutinerade NHL-lirare som troligtvis kommer spela i världens bästa hockeyliga säsongen 2015/2016. En del andra är relativt okända namn som gjort det bra i europeiska ligor sedan ett par säsonger tillbaka.

Klubben inom parentes är senaste klubbadressen för spelaren.

TIO SPELARE SOM FORTFARANDE ÄR KLUBBLÖSA:

Andrej Meszaros, back, 30 år (Buffalo Sabres)

28-årig slovak med över tio års erfarenhet i NHL. Tidigare supertalang som gjorde 39 poäng på 82 matcher under sin första NHL-säsong. Det är faktiskt, än i dag, Meszaros bästa poängnotering i världens bästa hockeyliga. Letar just nu kontrakt på andra sidan pölen och lär hitta ett innan säsongen är slut.

James Sheppard, forward, 27 år, (New York Rangers)

Supertalang som aldrig riktigt lyckats i NHL och pendlat mellan högstaligan och AHL sedan debuten 2007. Draftades som nummer nio totalt 2006 vilket vittnar om Sheppards potential. Storvuxen center som har sina styrkor i offensiven

Tyler Kennedy, forward, 29 år (New York Islanders)

Högerfattad snajper som faktiskt aldrig spelat en hel säsong (82 matcher) i NHL sedan debuten 2007. En snabb spelare som lever mycket på sitt skott. Draftades som nummer 16 totalt år 2002 och vann Stanley Cup med Pittsburgh 2008/2009.

Ryan Wilson, back, 28 år (Colorado Avalanche)

Storvuxen back som har sina styrkor i defensiven. Har varit Colorado troget under hela sin NHL-karriär men har dessvärre spelat sparsamt de senaste åren på grund av skadeproblem. Bekymren startade 2011 efter en tackling från en viss Maxim Lapierre.

Kirill Kabanov, forward, 23 år (Skellefteå AIK)

Irrationell forward som misslyckades med att ta en plats i New York Rangers. Har erfarenhet av spel i Sverige efter sejourerna i Modo och Skellefteå. Lever mycket på sin speed och sitt skott. Humörspelare.

Tyler Redenbach, forward, 31 år (HC Davos)

Kanadensare som varit på europeisk mark sedan 2008. Spenderat största delen av sin karriär i Finland där han varit en pålitlig poängplockare. En spelfördelare som gör sig bäst i en av lagets två offensiva kedjor. Avslutade förra säsongen i HC Davos.

Mikko Kousa, back, 27 år (Lukko)

Högerfattad lirare som producerat en helt okej mängd poäng senaste säsongerna. Var i Modo en kort sejour 2012/2013, sammanlagt blev det 16 matcher för finländaren i Ö-viksklubben. En smart back som har sina brister i defensiven.

Douglas Murray, back, 35 år (Kölner Haie)

Stor, stark back som inte är rädd för att kasta handskarna. Har stor erfarenhet från NHL men karriären har dalat rejält senaste två-tre åren. En spelare att ta in för att möjligen skrämma motståndare, lex Donald Brashear i Modo anno 2014/2015.

David Meckler, forward, 28 år (EHC München)

Kanadensare med ett härligt klingande tyskt efternamn. En spelare som kan spela center och på kanterna. Har producerat under sina två säsonger i Europa, först i Österrike och senaste säsongen i EHC München där han gjorde 30 poäng på 34 matcher.

Stephan Weiss, forward, 32 år (Detroit Red Wings)

Rutinerad NHL-center som främst förknippas med Florida efter elva säsonger i klubben. En tvåvägsspelare som gjort skapligt med poäng i världens bästa hockeyliga. Var skadedrabbad under fjolåret och så länge han kan spela utan smärtor lär han lira i NHL. Draftades som nummer fyra totalt i 2001 års draft.

LÄS MER: Mora vann derbyt

LÄS MER: Sportchefen om nyförvärv (12.42 in i klippet)

LÄS MER: Hyllningen till fansen efter segerdansen: "Underbart"