Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liselott Länsmans blev Årets företagare

Det blir full fart på Ångbåtsudden om några veckor när en ny omgång av Moraeus med mera ska spelas in. Men redan i fredags var det glad stämning i Strandrestaurangen. Där hade ett 80-tal personer samlats till årets Företagargala med utdelning av utmärkelserna Årets företagare, Årets handlar och Årets nyföretagare.
– Jag är både stolt och lite rörd, sa Liselott Länsmans i sitt tacktal när hon fick utmärkelsen Årets företagare 2011.

Företagargalan i Orsa brukar vara en glad tillställning och årets upplaga var inget undantag. En stor del av den glada stämningen svarade underhållaren och musikern Roger Zachrisson för. Med mustiga historier och vacker skönsång höll han fart på tillställningen under hela kvällen.

Utmärkelserna delades ut med jämna mellanrum och föregicks av kryptiska motiveringar. För årets nyföretagare var motiveringen "Han har startat och utvecklat verksamheten framgångsrikt. På en konkurrensutsatt marknad har företaget etablerat en verksamhet som förstärker och kompletterar Orsas företagsamhet på ett positivt sätt. Företaget bidrar till att hålla centrum levande och har nyligen flyttat till ändamålsenliga lokaler. Man attraherar både långväga kunder och lokala kunder från närområdet". En motivering som slutligen visade sig gälla Mats Dölfors och hans företag MD Trafikskola.

Nästa motivering löd "Årets handlare bedriver en verksamhet som med åren utvecklats till att bli allt bredare. Varor säljs som kommer både djurägare, hushåll och förädlare till nytta. Företaget säljer lokala produkter, bygger sin verksamhet på traditionellt hantverk samtidigt som det pågår produktutveckling. En av de ursprungliga produkterna används av andra företag i deras tillverkning av lokala produkter. Det senaste är att man i sin produktportfölj också erbjuder tjänster."

Den här motiveringen visade sig stämma in på Johan Smids och hans företag Orsa Kvarn. Nu kunde inte Johan Smids närvara vid Företagargalan, men han kommer att få utmärkelsen vid nästa Företagarfrukost.

Motiveringen för kvällens höjdpunkt löd "Årets företagare är en kreativ sprudlande inspirationskälla, en förebild för andra i besöksnäringen. Hon är företagsam och outtröttlig, men har också skinn på näsan och hårda nypor när så krävs. Hon är lyhörd för gästernas behov och som extra bonus har hon guld i strupen."

Den här beskrivningen gällde Liselott Länsmans, Smidgården i Fryksås, som tillsammans med sin familj och sina medarbetare byggt upp ett relax i genuin fäbodmiljö med möjligheter till konferens, övernattning, temakvällar, god mat och underhållning.

– Jag är stolt och blir lite rörd av att få utmärkelsen Årets företagare. Jag är också lite extra stolt över att lokalbefolkningen hittat ett smultronställe i Smidgården. Slutligen är jag jättestolt över att vara företagare i Orsa, sa Liselott Länsmans i sitt tacktal.