Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisell vann med 38-oddsare

Under fredagseftermiddagen körde Rättvikstravet tävlingar för sista gången i år – på Romme.

På grund av otjänlig bana i Rättvik flyttades nämligen hela cirkusen med V4-spel och allt till Borlänge.

Kuskarnas segrar räknades inte in i striden om championtiteln på Rättvik, så redan innan tävlingarna kunde vi konstatera att Leif Witasp, med sina 16 triumfer, blev den mest vinnande.

En annan glad Rättvikare den här eftermiddagen var Per Lisell. Hans Gärdsjö Viking vann lopp till 38 gånger pengarna. Efter en perfekt styrning av Lisell löste sig allt runt sista sväng.

– Så här ska det vara varje dag, jublade Per som därmed tog sin tredje årsseger i sulkyn.

Lunch-V5:an tillhörde annars Magnus Jakobsson. Färjestadstränaren kom på besök med två hästar och vann med båda – Lady´s Photo och Stora Värmland.

Lady´s Photo tog direkt hand om ledningen från spår sju bakom bilen och var sedan aldrig i förlustfara.

Stora Värmland – en hopplöst osäker häst – skötte sig för en gångs skull.

–Han är väldigt spänd och det är jättenära galopp hela tiden, men han blev lite bättre när vi i dag testade ett helstängt huvudlag, berättade Jakobsson.

En Rommeseger blev det också. Det i form av Jörgen Westholm och hans treårssto Lyckliga Lotta. Från bakspår löste sig allt finfint och man fick andra par utvändigt. En position varifrån segern över upploppet blev plättlätt.

Rätt V4-rad: 7-13-9-10 ger kronor.

Rätt Lunch Dubbel-komb: 13-9, ger oddset 121,82.

Rätt Trio: 10-12-8, ger oddset 6 791,84.