Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lisa Andersson

Lisa Andersson, född Vikner, från Högstrand, avled den 15 september vid en ålder av 66 år.

Lisa var född och uppväxt på gården Trimsheden i Högstrand, norr om Sälen. Den blev hennes hemvist under större delen av livet, förutom några år på 60-talet.

Hon värnade om familj och traditioner och hon var en stor djurvän.

Under barndomen tillbringade hon många somrar på fäboden Megenskeret och skötte om familjens djur.

Tillsammans med sin mor var hon bland de sista som utövade fäbodlivet där.

Efter skolgången jobbade hon bland annat som sjukvårdsbiträde i Falun, innan hon flyttade till Mariannelund för att gå på realskola. Men hon fick avbryta studierna då hennes mor insjuknade, och Lisa var tvungen att flytta hem och ta hand om familjens lantbruk.

1964 flyttade hon till sin blivande make, som är bördig från Nornäs, men då bodde i Stockholm. De bildade familj och fick två söner.

1970 flyttade familjen tillbaka till gården i Trimsheden, och Lisa med make startade på nytt upp ett lantbruk, som de drev fram till tidigt 80-tal.

Sedan mitten av 80-talet arbetade Lisa på landstingets rekreationshotell i Sälenfjällen, först som vårdbiträde och sedan som föreståndare.

Hon var där en omtyckt profil bland hotellets gäster.

På grund av sjukdom avslutade hon sin anställning 2004.

Närmaste anhöriga är make och två söner med familjer.